Dziś przepis na rosół, danie polskie, lubiane i niestety trochę niedoceniane w obecnych czasach. Kojarzy mi się z niedzielą, rodziną i oczywiście dzieciństwem. Pewnie nie będę oryginalna gdy powiem, że najlepszy rosół robiła moja babcia Milka, bo która babcia nie gotowała najpyszniejszego rosołu?… Pytanie retoryczne ;). W dzieciństwie była to moja ulubiona zupa i choć należałam do grupy „niejadków”, to na aromatyczny rosół mojej babci nigdy nie kręciłam nosem.
Kategoria CEBULA
Kategorie Pokaż wszystkie
CUCINA ITALIANADLA JAROSZYDLA MIĘSOŻERCÓWDO CHLEBADOMOWA SPIŻARNIAFOTORELACJEGOTOWANIE NA CZASKUCHNIA POLSKAMAKARON, RYŻ, KASZA NA RÓŻNE SPOSOBYNA ŚNIADANIEPRZYSTAWKIŚWIĄTECZNE MENUSŁODKOŚCIW CHLEBAKUW JEDNYM GARNKUW SZKLANCE, KUBKU, KIELISZKU...ZIELONO MIZUPYRYBY I OWOCE MORZAW ROLI GŁÓWNEJ...
ARBUZAWOKADOBABKI I BABECZKIBAKŁAŻANBANANYBEZ PIECZENIABEZYBÓBBORÓWKI I CZARNE JAGODYBOTWINKABRZOSKWINIE I MORELEBURAKCEBULACIASTA I CIASTECZKACIECIERZYCACIELĘCINACUKINIACYTRYNYCZEKOLADADESERYDORSZDYNIAGRUSZKAGRZYBYJABŁKAJAJKAKUKURYDZAKURCZAKKURKIMALINYMANGOMARCHEWKAMAZURKIMELONNA DROŻDŻACHOGÓREKORZECHYPAPRYKAPIETRUSZKAPOMARAŃCZEPOMIDORYPORZECZKIRABARBARSERNIKIŚLIWKISOCZEWICASZPARAGISZPINAKTARTYTORTYTRUSKAWKITUŃCZYKWIELKANOCWIEPRZOWINAWIGILIA I BOŻE NARODZENIEWOŁOWINAZIELONY GROSZEKZIEMNIAKIŁOSOŚŁOSOŚ WĘDZONY
-
-
Konfitura z czerwonej cebuli i fig
Konfiturą, którą najczęściej i najchętniej zajadają się moi bliscy, nie jest słynna śliwkowa, truskawkowa czy malinowa – nam najbardziej smakuje konfitura z czerwonej cebuli :D! Jak dla mnie jest niezwykle uniwersalnym dodatkiem – pasuje prawie do wszystkiego (może nie łączyłabym jej z kiszonymi ogórkami
). Świetnie komponuje się z absolutnie wszystkimi serami, na kanapce, w sałatce, w postaci tarty – zawsze się sprawdza. Ale to nie wszystko ;)… Nadaje się nie tylko do serów ale również do mięs :D.